Alternativ prosess: KENNEL DOLMA LING                                                         

 

Alternativ prosess: DiverseAlternativ prosess: StartAlternativ prosess: Våre hunderAlternativ prosess: Til salgsAlternativ prosess: LinkerAlternativ prosess: Kontakt ossAlternativ prosess: Om ossAlternativ prosess: ValperAlternativ prosess: Nyheter

 

 

Norsk Vinner 2006:
BIR CH Lasaras Duke Of Earl
BIM Dolma Ling's Northern Hope

Dommer: Dianne Besoff, Australia.

 

                      Vidar                                Mai Lin

        

 

Kennel Dolma Ling ble startet i 2003 av Mai Lin Anderssen og Vidar Anderssen. Vi er søsken og har vokst opp i en familie med mange interesser, hvorav en alltid har vært hunder. Våre foreldre hadde to schäfer tisper på slutten av seksti- / begynnelsen av syttitallet da vi ble født, Lady og Sussie. Lady var mor til Sussie, som dere ser på bildet til venstre sammen med storesøster Annike, og det er storebror Rune som er avbildet med Sussie på bildet nedenfor. Her er hun kun noen måneder gammel.

 

 

 

      

 

Noe senere kom også vår første riesen inn i hjemmet. Året var 1981, og det var en tispe fra en kennel på Sola utenfor Stavanger. Hun het Stangis Carmen Zita på stamtavla, men lød navnet Zita til daglig. Dette var på alle måter en helt fantastisk hund. Kjempebra gemytt, lydig og veldig selvsikker i enhver situasjon. Hun var på et par valpeskuer, med meget bra resultater, men ble aldri den storeTor Ivar og Zita. utstillingshunden, fordi hun manglet en P-1. Foto av vår avdøde bror Tor Ivar, ca. syv år gammel, og et år gamle Zita, til venstre på siden.

Det som i hvert fall er helt sikkert, er at hun satte varige spor i familien, og jeg var helt overbevist om at neste hund kom til å bli en riesen det også. Men den gang ei. Pga nye gulv i hele huset, valgte vi å gå ned noen hakk i størrelsen, så den endelige avgjørelse falt på en sort dvergtispe fra kennel Landstrykeren i Porsgrunn ved navn Hedda.

 

 

 

CH Landstrykeren's Happiness Hedda.Hedda tok familien med storm med sitt vinnende vesen og gode humør, og hun høstet mange flotte resultater i utstillingsringen, bla. BIS 2 (Best in Show 2) på første valpeskue!!

Championatet fikk hun i en alder av 21 måneder, og totalt ble det 6 certifikat, 2 cacib og 1 reserve cacib. Hedda innledet også kennel Dolma Ling’s avls program, og har til nå fått 11 avkom, hvorav 3 er blitt vist på utstilling, og alle er norske champions!

 

 

 

Etter at vi besluttet oss for å avle på Hedda, var vi fast bestemte på å få inn en god avls hann til kennelen. Stamtavler ble studert og ”forståsegpåere” rådspurt, og til slutt fikk vi muligheten til å kjøpe en lovende hann fra kennel Bouvbear’s på Båstad, i nærheten av Askim. Det var slik lille Brage kom til oss. Han ble hentet 9 uker gammel, og var allerede husrein! Denne valpen var på alle måter helt spesiell; han kunne gå i bånd som om det var den største selvfølge at alle 9 uker gamle valper var ferdig dressert. Han sCH Bouvbear's Bring That Bottle Over, "Brage".to urørlig som en statue i minutter av gangen! Kort sagt, en helt fantastisk hund! Om det skulle virke umulig å toppe Heddas debut i ringen, så slo Brage til og ble BIS valp ikke mindre enn 3 strake ganger, inkludert spesial utstillingen med stort certifikat i Oslo! For så å ta hjem BIS 2 og BIS 3 de to påfølgende utstillingene!

 

 

 

 

Brage hadde også en imponerende start i juniorklassen og ble champion straks han hadde oppnådd tilstrekkelig alder (15 måneder), med blant annet BIR (best i rasen) fra NKK`s internasjonale utstilling i Bergen fra juniorklassen som et av høydepunktene. Etter hvert ble det mange BIR på ham, og Norsk Vinner 2003 er vel i så måte en av dem jeg erindrer best.

 

 

Hedda og Brage ble foreldre til kennel Dolma Ling`s første kull. Vi beholdt en meget lovende tispe med navnet Helle. Som sine foreldre hadde vi store forhåpninger til Helle i utstillingsringen. Så det var med en stor dose latter, i hvert fall fra tilskuerne og dommer Dr. Wilfried Peper, at jeg, Vidar, slepte henne etter meg rundt i ringen en januar dag i 2004 på Sandefjord utstillingen. Den lille frøkenen hadde nemlig ingen intensjoner om å gå pent i bånd hun nei! Hun sto med alle fire beina plantet i bakken som om hun var satt hjul på.CH Dolma Ling's Helle Heddadatter, "Helle". Kritikken var meget bra, men ble avsluttet med at det hadde jo vært morsomt å se n o e n frivillige bevegelser……,men det ble en 1. premie tross alt.

Etter denne strålende starten i ringen, gikk det bare en vei. 15 måneder og 2 dager gammel var Helle blitt champion! Ny rekord for oss den gang! Og ingen norsk eid/oppdrettet tispe har slått henne i ringen siden……

 

 

Vi skal selvsagt heller ikke glemme at lenge før lille Helle var påtenkt, hadde vi også fått vår første schnauzer i hus, Lazaras Duke of Earl, ”Dyke” til daglig.CH Lazaras Duke Of Earl, "Dyke". Han er oppdrettet av Tarja Aabø fra Finland, bosatt på Tananger like utenfor Stavanger. Dyke er kun to uker yngre enn Brage, så de to har vokst opp som ”brødre”. Utstillingsmessig er det vel kanskje han som har gjort det best, da han er ikke mindre enn 3 ganger Norsk Vinner (’03’04’06), Nordisk Vinner ’06 og Svensk Vinner ’06. Internasjonal (10 cacib), Nordisk, Norsk, Dansk og Svensk Utstillings Champion!

Mai Lin var den første til å ta opp arven etter Zita med tanke på størrelse. Grace In Black Bodil Mathilde, Bobo til daglig, ble i den forbindelse innkjøpt. Hun kommer fra Dokka og er etter gode, internasjonalt anerkjente linjer. Championatet ble hennes da hun var 3 år gammel, og hun har BIR fra rase spesial i Stavanger som et av høydepunktene i ringen. Bobo er vår stamtispe, og er så langt mor til 3 kull.

CH Grace In Black Bodil Mathilde, "Bobo".

 

Etter hvert har det blitt noen kull med kennelprefikset Dolma Ling’s, og flere skal det bli. Vi avler for god rasetype og godt gemytt. Det er viktig å ha langsiktige mål i avls arbeidet, og ikke minst å gi hundene den tid de trenger for å utvikle seg på en normal og sunn måte.

"Q" kullet fra kennel Dolma Ling.

Til slutt vil vi rette en stor takk til våre foreldre, Kari og Ivar, som bidrar med så mye tid, kunnskap og ekspertise i den daglige driften av kennelen. Uten dem og deres innsats hadde ikke kennel Dolma Ling’s vært en realitet.

Kari Anderssen.

Kari Anderssen

Ivar Anderssen.

Ivar Anderssen

Vidar Anderssen.

Vidar Anderssen

Hovedinnehaver av kennel Dolma Ling’s.

Mai Lin Anderssen.

Mai Lin Anderssen

Medinnehaver av kennel Dolma Ling’s.

   

    Riesenvalp fra kennelen.                          Caro 12 uker gammel.

  

Bygda vår Nissedal, ligger mellom de to alpinsport stedene Vrådal og Gautefall. Som dere ser er det ikke bare vi som elsker snøen og aktiviteter om vinteren, også hundene setter stor pris på å få bruke kroppen. Med lyst og iver setter de avsted på en av sine mange daglige turer i marka.

  

      Mai Lin og Bobo i farta nedover bakken.       Sebastian tester balansen i løypa.

Nissedal badet i solnedgang. Vannet foran huset er helt gjenfrosset og brukes som skiløyper for turgåere.

  

Hundene elsker å løpe i snøen, men det blir ofte mer enn hva de små (dvergene) makter, derfor lager vi ”løyper” på kryss og tvers i hagen så de også får anledning til å bruke kroppen. På bildet til venstre er det riesenschnauzeren Amanda som poserer med et våkent blikk utover området. Til høyre har vi noen av de små; fra venstre Hedda, Helle, Emma og Ella som venter på å få leke i snøen.

Kari og Ivar på en av sine mange reiser rundt i verden. Dette bildet er fra Chiang Dao Elephants training center i Chiangmai i Thailand.

 

 

 

Som dere ser, riesenschnauzerne våre blir ganske små, og nesten for ”engler” å regne sammenlignet med hva denne bengalske tigeren er. Den var høyst levende med alle tenner intakt. Noe senere samme år ble en turist drept av denne tigeren under en identisk fotoseanse.

 

Bildene er tatt i Pattaya, Thailand.

 

OPP